Křest kalendáře a benefiční koncert APLA

Autor/ka
Rok vzniku:
2013
Jazyk dokumentu
Čeština
Druh dokumentu:
Videozáznam
Online dostupnost
Ano
Podrobnosti o dokumentu

Chcete vidět Ondřeje Brzobohatého v rozervané košili od fanynek, Jiřího Langmajera zachraňujícího chlapce, úplně ztraceného a polonahého Marka Ztraceného, Pavla Šporcla zakusujícího se do houslí, nebo Rudu z Ostravy vystupujícího ze smogu? V charitativním kalendáři na rok 2014 s názvem „Každý je originál" pro organizaci APLA najdete řadu umělců a samozřejmě dětí s autismem, které se známými umělci pózovaly.
Téma kalendáře „Každý je originál" vyjadřuje osobnost každého interpreta a poukazuje na to, že každý člověk je jedinečným originálem a to umělec i někdo, kdo má autismus. Z fotografií dýchá emotivní atmosféra, kterou se podařilo zachytit fotografce Janě Hozové.
U příležitosti vydání kalendáře proběhl 24. 10. 2013 v MeetFactory na pražském Smíchově křest kalendáře a výstava fotografií. Kmotrem se stal herec Jakub Wehrenberg, který dabuje momentálně nejpopulárnějšího člověka s autismem na světě Sheldona Coopera. Kmotrou byla zpěvačka Markéta Konvičková. Součástí křtu byl také benefiční koncert pro děti s autismem, na kterém vystoupilo několik interpretů, kteří jsou zároveň v kalendáři Umělci podpořili děti s autismem nejen svým umem a šarmem, ale také věnovali do dražby své oblíbené předměty. Největší zájem byl o ukulele Marka Ztraceného, které nakonec vydražil houslista Pavel Šporcl za 3 000 Kč. Velký souboj proběhl také o jedinečnou kravatu Jana Čenského. Nejvíce se ale bojovalo o jediný kalendář s podpisy všech umělců.
Kalendář můžete zakoupit na dobročinném e-shopu, který naleznete na www.kalendarapla.cz a také v prodejnách Kanzelsbereger. Je to skvělý vánoční dárek, který potěší a pomůže.

Délka videozáznamu: 00:01:49.

Související obsah

Problematikou dárcovství se na portále Šance Dětem zabývají sekce článků s názvy:

- Dárcovství obecně

- Dárcovství vs. daně a legislativa

- Zajímavosti o dárcovství.

Zdroj dat
https://www.youtube.com/watch?v=YZU4PH347NM