Zobrazit menuSkrýt menu

Kozí mléko versus zácpa a alergie u dětí

Autor: Slíva, Jiří | Rok vydání: 2013 | Jazyk: Čeština
Kategorie: Zdravotní problematika, Sociální problematika | Typ dokumentu: Článek v periodikách | Název zdrojového dokumentu: Pediatrie pro praxi, Roč. 14, č. 5 (2013)
Plná dostupnost: ANO kozí mléko, výživa, alergie, zácpa, kasein, goat milk, nutrition, allergy, constipation, casein

Kozí mléko je ve srovnání s mlékem kravským svým složením bližší mléku mateřskému. Jelikož je při konzumaci kravského mléka či z něho vyráběných potravin v populaci zjišťována relativně často alergie, může být kozí mléko jeho alternativou. V článku je diskutován především jeho vztah k alergii z hlediska patofyziologie a poukázáno je i na další benefity týkající se např. zažívacího traktu.

Goat milk, when compared to cow milk, is more similar to maternal milk with regard to its composition. Since the feeding with cow milk or diary products might be relatively often associated with allergy, goat milk can be an interesting alternative. In this article, its relation to allergy is mostly discussed, especially from the pathophysiologic point of view, and other possible benefits on gastrointestinal tract are outlined.

Nahoru

Facebook Šance Dětem YouTube SanceDetem RSS RSS