Zásady hygieny chrupu u dětí

Autor/ka
Rok vzniku:
2011
Jazyk dokumentu
Čeština
Druh dokumentu:
Článek v periodikách
Online dostupnost
Ano
Podrobnosti o dokumentu

V článku autorka uvádí prostředky ústní hygieny u dětí a doporučené techniky čištění chrupu v jednotlivých věkových kategoriích. Detailně jsou popsány zubní kartáčky, pomůcky pro mezizubní hygienu, zubní pasty a ústní vody. V hygieně dutiny ústní u dětí mají významnou roli rodiče, kteří jsou pro dítě příkladem, učí dítě čistit chrup, pomáhají s čištěním, u starších dětí provádění ústní hygieny kontrolují a dítě motivují.

In this article, the author introduce various instruments of oral hygiene in children and presents different toothbrushing techniques recommended in each age category. Toothbrushes, interdental hygiene tools, toothpastes and mouthwashes are described in details. Parents have a highly important role in oral hygiene of their children, since not only could be a good example to their own children but also because they teach their children to clean properly their teeth, they assist during toothbrushing, they supervise the implementation of oral hygiene and they provide with motivation their children for keeping their oral hygiene in good standards.

Související obsah

Problematikou dětského zubařství se na portále Šance Dětem zabývá článek od Romana Šmuclera s názvem "Dětská stomatologie".

Zdroj dat
https://www.pediatriepropraxi.cz/artkey/ped-201105-0007_Zasady_hygieny_chrupu_u_deti.php
Zdrojové periodikum / Zdrojový web
Pediatrie pro praxi, Roč. 12, č. 5 (2011)