Zobrazit menuSkrýt menu

Prebiotické vlastnosti mateřského mléka

Autor: Nevoral, Jiří, Rada, Vojtěch, Ročková, Šárka, Tománková, Eva, Bunešová, Věra, Maršík, Petr, Sklenář, Jan | Rok vydání: 2011 | Jazyk: Čeština
Kategorie: Zdravotní problematika | Typ dokumentu: Monografie a sborník
Plná dostupnost: ANO výživa, strava, mateřské mléko, kolostrum, prebiotika, vlastnosti, složení

V poslední době se ve vědecké literatuře objevily zprávy o výskytu bakterií mléčného kvašení a bifidobakterií v mateřském mléce (MM). Prvním cílem práce bylo proto ověřit hypotézu některých autorů, že MM je primárním zdrojem bifidobakterií.

Poznámka: Text je příspěvkem na konferenci "Probiotiká v onkológii"

Nahoru

Facebook Šance Dětem YouTube SanceDetem RSS RSS