Inkluzivní vzdělávání vnímáme jako synonymum kvalitního školství : rozhovor s Klárou Šimáčkovou Laurenčíkovou, předsedkyní České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání

Autor/ka
Rok vzniku:
2012
Jazyk dokumentu
Čeština
Druh dokumentu:
Článek v periodikách
Online dostupnost
Ne
Podrobnosti o dokumentu

Základním principem inkluzivního vzdělávání je snaha o maximální rozvoj vzdělávacího potenciálu každého dítěte (jakkoli postiženého) při současném respektování jeho vzdělávacích potřeb. Inkluzivní vzdělávání je jednou z priorit, kterým se chce ministerstvo školství v nadcházející době věnovat. Článek přináší rozhovor s předsedkyní České společnosti pro inkluzivní vzdělávání (ČOSIV) o tom, co podpora inkluze základním školám přinese, jak jim v realizaci inkluze bude ČOSIV pomáhat a zda se očekává, že ministerstvo školství bude i v budoucnu inkluzi podporovat.

Šimáčková Laurenčíková, Klára. Inkluzivní vzdělávání vnímáme jako synonymum kvalitního školství: rozhovor s Klárou Šimáčkovou Laurenčíkovou, předsedkyní České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání. Moderní vyučování: časopis na podporu rozvoje škol, 2012, 18(11-12), s. 28-29. ISSN 1211-6858.

 

Zdroj dat
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001446255&local_base=ANL
Zdrojové periodikum / Zdrojový web
Moderní vyučování : časopis na podporu rozvoje škol, Roč. 18, č. 11-12 (2012)