Děti ze základní školy Jarov rozdávaly šeky

Autor/ka
Rok vzniku:
2014
Jazyk dokumentu
Čeština
Druh dokumentu:
Videozáznam
Online dostupnost
Ano
Podrobnosti o dokumentu

Děti ze základní školy Jarov už počtvrté rozdávaly šeky. 16. června se ve škole na pražském Jarově sešli zástupci pěti neziskových organizací, aby společně s dětmi zakončili další cyklus charitativního projektu, který začal v polovině školního roku 2010-2011. Předání symbolických šeků je vyvrcholením celoroční aktivity dětí, rodičů i zaměstnanců školy.
V rámci projektu se děti dozvědí o charitativní práci obecně, seznámí se se svou partnerskou charitativní organizací, navštíví ji a rozhodnou se, na co chtějí vybranými penězi přispět. Na charitativní akci v závěru školního roku prodávají výrobky, na kterých pracovaly v průběhu roku a výtěžek pak rozdělí mezi partnerské organizace. Těmi jsou Domov Sue Ryder, Kaňka, Helppes, Dialog a Kolping.
Účastníci projektu si bezprostředně uvědomí hodnoty, které charitativní a dobrovolná činnost přináší do jejich života. Získají větší sebedůvěru a vidí, jakou radost a naplnění jim přináší pomoc těm, kteří to potřebují. Každé z dětí se dozví, že opravdu může pozitivním způsobem změnit život někoho jiného. Že se může podílet na práci a učit se od těch, kteří svůj život věnují pomoci druhým.
Každoroční charitativní činnost základní školy Jarov v letošním roce postoupila do finálové trojky v kategorii "Cena za školní dobročinnost" prestižního veřejného ocenění Nadace VIA. A je krásným příkladem toho, jak může pomáhat opravdu každý.

Délka videozáznamu: 00:02:26.

Zdroj dat
https://www.youtube.com/watch?v=VLlBkZ_kEAI