Cukrárna Cukrárna

Autor/ka
Rok vzniku:
2011
Jazyk dokumentu
Čeština
Druh dokumentu:
Videozáznam
Online dostupnost
Ano
Podrobnosti o dokumentu

Zakladatelem obecně prospěšné společnosti je občanské sdružení Máme otevřeno?, které se zabývá poskytováním státem registrovaných sociálních služeb zejména se zaměřením na volný čas a pracovní uplatnění pro děti, mládež a dospělé s mentálním postižením a autismem. Díky mnohaletým a úspěšným zkušenostem zrealizovalo toto občanské sdružení i projekt, díky kterému se mu -- jak pevně věří -- podaří zvýšit povědomí o možnostech zaměstnávání lidí s handicapem na pracovním trhu.
Cukrárna jménem Cukrárna je sociální firma, jejímž hlavním cílem je nabídnout zajímavé a dobré cukrářské výrobky, a to jak českou „klasiku", tak i sladkosti inspirované francouzskou nebo italskou tradicí.
Kromě výroby a prodeje zákusků a jiných dobrot cukrárna Cukrárna nabízí rovněž pracovní integraci a zaměstnání lidem, kteří mají menší možnosti se umístit na pracovní trh. Sociální firma má totiž oproti klasickým firmám jistý přesah -- snaží se pracovní uplatnění zpřístupnit i lidem s handicapem. V Cukrárně proto vytvořili 9 pracovních míst, které těmto lidem umožní získat standardní pracovní zkušenosti s prodejem, obsluhou i cukrářskou výrobou. Adresa: Balbínova 23 A (roh ulice Balbínovy a Mánesovy), Praha 2

Délka videozáznamu: 00:06:19.

Zdroj dat
https://www.youtube.com/watch?v=YGb4aPmMjew